AMSTELVEEN – Bij Omnicom Public Relations Group zijn onlangs zes professionals gestart. Zij helpen het groeiende aantal (vooral internationale) klanten van het bureau met name bij de online kant van reputatiemanagement.

In november startten al twaalf nieuwe communicatie-experts bij Omnicom PR Group om met name public affairs en creatieve strategie te versterken.

Meer internationale klanten, groeiende vraag naar online reputatiemanagement

“We zijn heel blij met de komst van deze talenten. We zijn ons erg bewust van de grote keuze die zij momenteel hebben op de arbeidsmarkt. Door ons mooie (internationale) klantportfolio, een aantal prachtige publieke klanten en de uitdagende klussen op het gebied van reputatie en stakeholdermanagement, maar zeker ook door onze bedrijfscultuur, hebben zij voor ons gekozen”, zegt Rosalinde van de Wall, Managing Director van Omnicom PR Group.

“De groei van het bureau is vooral te danken aan healthcare- en foodklanten. Wij helpen ze bij het aangaan van relaties in een complex stakeholderlandschap en duiden de wet- en regelgeving waar ze mee te maken hebben. Daarnaast zien we, misschien deels ingegeven door brexit, een verdere toename van grote internationale opdrachten van hier gevestigde Europese of mondiale hoofdkantoren van bedrijven. Klanten vragen ons, naast de bestaande pr-, pa- en reputatieactiviteiten, vaker om de volledige socialmediastrategie en contentcreatie op ons te nemen voor eenduidige messaging’, aldus Van de Wall.

Specialisten online en research

Twee van de nieuwkomers helpen klanten voornamelijk met hun digitale communicatie. Soraya Koendjbiharie, vorig jaar finalist Communicatietalent van het jaar (Logeion), verrijkt het team met haar ervaring in online communicatie en haar vermogen om complexe projecten en grote projectteams te managen. Deze ervaring deed ze onder meer op in de publieke sector. Bij Omnicom PR Group gaat ze ook vooral voor (semi)overheden aan de slag. Silke Hattink startte haar carrière bij Deloitte en bol.com en zet haar ervaring vooral in voor digitale marketing- en communicatievraagstukken van business-to-businessklanten.

Oud-stagiair Max van de Riet vervult twee rollen binnen het bureau. Hij onderhoudt namens klanten relaties met de media op het gebied van complexe technologieën. Daarnaast werkt Max met zijn achtergrond in consumer behaviour aan opdrachten op het gebied van research & analytics.

Internationale versterking

Alexandra Martin en Kim Tas gaan aan de slag voor de steeds groter wordende groep internationale klanten van Omnicom PR Group. De Canadese Alexandra heeft bureauervaring opgedaan bij de Issuemakers, is een digital native en een talentvol schrijver. Haar passie voor public affairs maakt haar een allround talent voor het bureau. Kim groeide op in de US en beheerst Engels en Nederlands als moedertalen. Ook behaalde zij haar Health Coachcertificaat; met deze achtergrond adviseert zij food- en healthcareklanten.

Employee engagement

Steeds meer organisaties zien in dat medewerkers hun belangrijkste stakeholders zijn, zeker in tijden van transformatie. Charlotte Jacobs-Hoffman gaat als hr- en changeconsultant vanuit Omnicom PR Group klanten ondersteunen op het gebied van employee engagement & experience. Ze is naast deze rol ook Head of People & Culture voor OPRG intern. Charlotte vindt het belangrijk dat de cultuur prettig, veilig en eerlijk wordt ervaren en uitgedragen.

Omnicom Public Relations Group: allround adviseurs in authenticiteit

Omnicom Public Relations Group Nederland gelooft in authentieke communicatie. Het bureau helpt (internationale) bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties met allesomvattende communicatieprogramma’s bij het dichten van de Authenticity Gap: de kloof tussen wat een CEO, bedrijf of merk van zichzelf vindt en hoe een ander ernaar kijkt. OPRG richt zich vooral op de sectoren Healthcare & Lifesciences, Food & Agriculture en Technology. Omnicom Public Relations Group werkt in Nederland – vanuit Amstelveen en Den Haag – met zo’n vijftig getalenteerde en inventieve adviseurs.


Voor de redactie

Meer weten over onze nieuwe aanwinsten, over de Authenticity Gap of ons? Extra beeldmateriaal nodig? Mail of bel: Erica Leijen of 06 5461 5288.